Het Mint Tower Arbitrage Fund is een beleggingsfonds met een focus op Convertible -en Volatility Arbitrage. Dit zijn markt-neutrale strategieën die geld verdienen aan de beweeglijkheid van financiële instrumenten en niet alleen aan de richting van deze instrumenten. De unieke combinatie van deze strategieën maakt het zoals bij onze resultaten aangetoond mogelijk om in zowel stijgende als dalende markten een positief rendement te genereren.

Dit is een markt-neutrale strategie. De methodiek is voornamelijk een combinatie van transacties, bestaand uit het kopen van een in aandelen omzetbare obligatie (convertible) en het verkopen (short sale) van het onderliggende aandeel. De beheerder zal daartoe met behulp van door hem ontwikkelde systemen en methodieken convertibles selecteren die naar zijn mening zijn ondergewaardeerd. Daarnaast bepaalt de beheerder hoe groot de shortpositie in de onderliggende aandelen dient te zijn. Dit aan de hand van in de praktijk bewezen theoretische modellen.

Met behulp van deze strategie worden door actief aan -en verkooptransacties te doen in opties op dezelfde of vergelijkbare onderliggende aandelen of indices inefficiënties in de aandelen-/indexoptiemarkten te gelde gemaakt. Deze prijsverschillen kunnen voortkomen uit verschillende uitoefenprijzen en looptijden van opties op hetzelfde onderliggende aandeel/index. Ook verschillen in volatiliteit tussen onderliggende aandelen en de indices, waar deze aandelen onderdeel van uitmaken, kunnen te gelde worden gemaakt. De beheerder kan ook besluiten om relatief eenvoudige optietransacties te doen om te profiteren van een door de beheerder verwachte koersdaling of stijging van een onderliggend aandeel tegen een relatief laag risico (verlies van de optiepremie) in verhouding tot de verwachte winst (directionele optiestrategieën).